Back to Top
Follow usfb fb spacerLanguage enspacer despacer nl

Welkom bij Batteriemuseum Zanddijk

Dankzij Stichting Stelling Den Helder zijn wij in de gelegenheid gesteld om deze unieke bunker te restaureren. De M219 zal onderdeel gaan uitmaken van de Bunkerroute Den Helder.

Bij de strandopgang ter hoogte van Julianadorp liggen twee imposante bunkers uit de tweede wereldoorlog. Deze bunkers waren onderdeel van Seeziel Batterij Zanddijk, waarvan de bouw in 1944 begon. Het was een complex dat meerdere bunkers bevatte. De batterij is nooit volledig voltooid.
De twee M219 kazematten zijn bunkers van formaat,...

Lees meer...

Het Museum

Na maanden werk is de bunker vrij van zand en puin. Nu kunnen wij beginnen met het opknappen en inrichten. Er is nog geen sprake van een echt museum aangezien wij nog wat werk voor de boeg hebben, maar er zit een flinke vooruitgang in. Wij hopen in 2017 klaar te zijn.

Lees meer...

De Rabobank sponsord ons !

De medewerkers van de M219 waren aangenaam verrast met het besluit van de Rabobank om ons te gaan sponsoren vanuit het Raboton initiatief. Met deze donatie kunnen wij een aantal zaken van ons verlanglijstje realiseren. Zo is er nu een alarmsysteem aangelegd, en zijn er materialen aangekocht om een aantal dringende zaken af te ronden.
De sponsoring van de Rabobank heeft ons erg geholpen, waarvoor onze dank !

Materialen & vrijwilligers gezocht

Wij hebben dringend behoefte aan de volgende materialen:

Hout, dit mag tuinhout zijn en ander hout.

Gereedschap, heeft u nog een oude boormachine of ander gereedschap ? Wij kunnen het

Lees meer...

FaLang translation system by Faboba